studie kiezen wo
TalentFocus Studiekeuzetest voor mbo hbo wo.
2 OP DE 3 JONGEREN KIEZEN VERKEERD. 2 op de 3 HBO en WO studenten blijken verkeerd te kiezen en 1/3 stopt zelfs binnen één jaar. Na 2 jaar is bijna de helft gestopt. Het wisselen van studie kost onnodig tijd, een hoop frustratie en ook veel geld.
Exposanten Onderwijsbeurs Zuid Beursgebouw Eindhoven.
WO, Belgisch onderwijs. WO, Belgisch onderwijs. HBO, WO, Belgisch onderwijs. Universiteit voor Humanistiek. University College Roosevelt. VIA University College. Vrije Universiteit Brussel. WO, Belgisch onderwijs. MBO, HBO, WO, Branche en sectorpromotie. Werken in de energiesector. MBO, HBO, WO, Branche en sectorpromotie.
Ga je naar het MBO, HBO of WO? Welke studie? In welke stad? Laboratorium.nl Laboratorium.nl.
Er valt veel te kiezen. En er zijn veel verschillende sites die je kunnen helpen bij het maken van je keuze. Studeermeteenplan.nl is van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en biedt een handig overzicht van websites en het laatste nieuws over bijvoorbeeld de veranderingen in de studiefinanciering en de toelatingseisen. Als aankomend student wil je een vliegende start maken aan je hbo of wo opleiding. Hier krijg je alle info die je nodig hebt om straks aan het hbo of wo te beginnen! Studiekeuze123 levert onafhankelijke en betrouwbare studiekeuze-informatie over het hoger onderwijs zonder dat commerciële belangen een rol spelen. Je kunt op deze site verschillende manieren je studiekeuze selecteren; vanuit een studie, vanuit een instelling of vanuit een stad.
Studiekeuzetest Universiteit van Amsterdam. icon-alert-error. icon-arrow-left. icon-arrow-right. icon-arrow-top. icon-arrow-up. icon-calendar-source. icon-checkmark. icon-close. icon-download. icon-facebook. icon-filters. icon-flickr. icon-google-plus. ic
Belangrijk is wel om de uitslagen van deze testen na te bespreken met een professional bijvoorbeeld jouw schooldecaan of een erkende loopbaanadviseur. Een erkende en gecertificeerde studiekeuze en of loopbaanadviseur kun je vinden op.: Tussenjaar en Studiekeuze. Weet je nog niet wat je wilt studeren of heeft de opleiding die je wilt doen een selectieproces?
Keuzegids Universiteiten 2017 Keuzegids Universiteiten 2017.
Wie op het vwo zit, kan echt niet meer tot het eindexamen wachten met een vervolgstudie kiezen. De deadline voor aanmelding ligt tegenwoordig op 1 mei. Wie voor die datum niet goed nadenkt, loopt grote kans op een mislukt eerste jaar, vertraging en een oplopende studieschuld. Bovendien gaan steeds meer wo-opleidingen selecteren: voorafgaand, maar ook tijdens het eerste jaar. De Keuzegids Universiteiten is hét hulpmiddel voor een goede voorbereiding op de studiekeuze. kies een vakgebied. Hoe kies je een studie? De beste universiteiten. Toelating en selectie. Aanvullingen en correcties. Gids per vakgebied. Keuzegids Universiteiten 2017 www.keuzegids.org. Hoe kies je een studie? De beste universiteiten. Toelating en selectie. Vind een opleiding. Gids per vakgebied. Alle opleidingen van A-Z. De beste opleidingen. Vind een universiteit.
Tips voor een juiste studiekeuze.
De inschrijfdatum voor hbo en wo bachelors is 1 mei 2018 voor selectie studies is dat 15 januari 2018. De inschrijfdatum voor hbo en wo masters varieert, maar richt je op 1 mei 2018. Stap 2 maak lijst van studies die je aantrekken; maak een top 10. Deze lijst mag lang zijn. Ga vervolgens kijken wanneer en waar open dagen zijn. Schrijf die op of schrijf je meteen in. Op de site van studiekeuze vind je de open dagen. Sommige bachelors hebben aanvullende eisen. Dat kan per hogeschool of universiteit verschillen. Kijk daarvoor op de keuzegids. Stap 3 vergelijkend onderzoek op internet.; Eerst maak je een lijst met criteria die voor jou belangrijk zijn zoals studentenstad, leuke vakken, werkvormen, moeilijkheidsgraad, werkgelegenheid en beroepen, die je aanspreken. Daar beoordeel je de lijst van studies op die je hebt gemaakt. Hiervoor kijk je op sites van de studies zelf. Een niet onbelangrijk criterium is de kwaliteit van de studie.
Studiekeuze en toelating Hoger onderwijs Rijksoverheid.nl.
Studiekeuze123.nl is een website die kan helpen bij het kiezen van een studie. De website brengt bijvoorbeeld prestaties, faciliteiten, toekomstperspectieven en studentensteden in kaart. Er is vooral aandacht voor de kwaliteit van opleidingen. Ook geeft de website informatie over de kansen op een baan na de opleiding. Studeermeteenplan.nl Informatiepunt voor studeren in het mbo, hbo en wo.
Gratis Studiekeuzetest Testcentrum Groei B.V.
Beroepskeuzetest HBO WO. Big five persoonlijkheidstest. 360 Feedback Persoonlijkheidstest. Groei Job analyse. Groei competentietest N. 360 Feedback Competentietest. Gratis IQ test. Studiekeuzetest apart voor MBO en HBO/WO. Welke studie past eigenlijk ècht bij jou? GRATIS: Uitslag zonder registratie met.: 10 passende studies. Testduur 10-15 minuten. LET OP: De Studiekeuzetest HBO/WO is in ontwikkeling. Tot die tijd kun je de Beroepskeuzetest HBO-WO doen. Deel en maak kans op een gratis test naar keuze! Groei Studiekeuzetest Studietest. Deze nieuwe studiekeuzetest of studietest geeft je informatie over je eigen persoonstype met in de uitslag passende studies, beroepen en je sectorvoorkeur. Hierdoor kun je je prima oriënteren op studies die bij je passen. Wil je echter een definitieve beslissing maken over jouw studiekeuze, dan raden we je aan om de uitgebreide testrapportage erbij te bestellen. Deze testrapportage geeft een vollediger beeld van je mogelijkheden zodat je met een goede basis een beslissing kunt maken over je toekomstige studie of opleiding. De online studiekeuzetest maakt duidelijk welke studie of opleiding ècht bij jou past èn welke beroepen je uiteindelijk kunt gaan uitoefenen.
Tilburg University Studiekeuze en aansluiting vwo-wo.
Hoe kies je je bachelor? Studeren aan HBO of WO? Past Tilburg University bij mij? Studeren in deeltijd. Onderwerpen voor je profielwerkstuk. Matching bij Tilburg University. Veelgestelde vragen over matching. Matchingsactiviteit per bachelor. Waarom Tilburg University? Sport en cultuur. Studie en studentenverenigingen.
Mogelijkheden buitenlandse studie Study-Globe.
In de meeste gevallen kiezen studenten hiervoor tijdens hun vervolgopleiding in Nederland, aangezien je dan de tijd en kans hebt om een half jaar naar het buitenland te gaan. Maar natuurlijk bestaan er ook dergelijke programma's' voor studenten die met hun middelbare school bezig zijn of deze hebben afgerond. Je kunt gaan voor een highschool-jaar in het buitenland of een minor, bachelor of master in het kader van je mbo, hbo of wo. Als je een vreemde taal wilt leren, is een taalcursus of zelfs een Multi-Language Year een goede optie. In het overzicht van de studiemogelijkheden in het buitenland worden alle buitenlandse studie en cursusopties kort toegelicht.
Cijfers wo VHTO.
Op de universiteit ligt het percentage vrouwen dat kiest voor een bètatechnische opleiding inmiddels op 28%, op het hbo gaat het in 2017/18 om 12% van de vrouwen. Dit is een verdubbeling in de afgelopen tien jaar, ten opzichte van 6% van de vrouwen die in 2007/08 op hbo een bètatechnische studie koos. Instroom wo bètatechniek. De instroomcijfers van wo bètatechniek.

Contacteer ons

Op zoek naar studie kiezen wo?